Dobrze mieć sprawdzone garnki Gerlach

Czy jest ci znana marka Gerlach? Na pewno tak! To jedna z bardziej cenionych firm na świecie, zajmujących się produkcją akcesoriów kuchennych. W niezwykle szerokim asortymencie można znaleźć nie tylko sztućce, ale i garnki Gerlach. Czy są one w czymś lepsze od swojej konkurencji? Czy warto wydać więcej pieniędzy na zakup garnków pochodzących od sprawdzonego dostawcy? W tym artykule mamy zamiar przekonać cię do podjęcia właśnie takiej decyzji.

cookandlove.pl

Kiepskie garnki vs. garnki Gerlach

Jeżeli kiedykolwiek w twojej kuchni istniały garnki niskiej jakości, przypomnij sobie jak wyglądało gotowanie na nich. Ciągle przypalające się posiłki, odpadające uchwyty od pokrywek i przeciekające dna garnków. To niestety standard często występujący i powtarzający się przy tego typu produktach. Czy można tego uniknąć, oszczędzając sobie niepotrzebnych nerwów oraz pracy? Oczywiście że tak. Jednym z takich sposobów jest sięgnąć po jakość potwierdzoną wieloletnim doświadczeniem. Coś takiego prezentują właśnie garnki Gerlach! Firma od samego początku swojego istnienia postawiła na niepodważalną jakość swoich wyrobów. Nie byłoby to możliwe gdyby nie staranna selekcja materiałów i innych komponentów, które są wykorzystywane do produkcji tych wyrobów. Certyfikowana stal, kontrolowana jakość produkcji, a także łańcuch dystrybucji stawiający na bezpieczeństwo transportu. Każda z tych rzeczy ma zapewnić klientów, że w ich ręce trafiają wyłącznie najwyższej jakości garnki Gerlach, których użytkowanie będzie nie tylko długie, ale dostarczy również satysfakcji, na którą można było czekać długimi latami.

Dobre nawyki używania garnków

Warto wiedzieć że również mamy wpływ na to, jak długo nasze garnki będą nam służyć. Jest kilka podstawowych zasad, które warto stosować. Nie tylko wtedy, kiedy posiadasz markowe garnki Gerlach, ale również kiedy kupujesz tańsze produkty. Dzięki wypracowaniu dobrych nawyków, twoje garnki będą służyć ci długo, a konieczność ich wymiany na nowe będzie następowała znacznie rzadziej niż do tej pory. Pierwsza porada dotyczy mycia garnków. Nie powinno się myć gorących garnków. Kontakt z wodą niższą o nawet kilkadziesiąt stopni Celsjusza prowadzi do tego, że konstrukcja garnków jest narażona na mikropęknięcia. Korzystniej jest odczekać kilkadziesiąt minut, tak aby pozwolić temperaturze w naturalny sposób opaść i zrównoważać się z temperaturą wody, w jakiej będą myte. Kolejna sprawa to gotowanie w garnkach na kuchenkach gazowych. Ustawiając płomień kuchenki, należy tak dobierać wielkość płomienia, aby nie wychodził on poza obrys garnka. Wysoka temperatura może prowadzić do osłabienia wytrzymałości ścianek garnka. Przypomnijmy, że zarówno garnki Gerlach jak i innych producentów, posiadają grube, wzmacniane dna. Wszystko po to, aby zachować większą trwałość w kontakcie z wysokimi temperaturami. Ścianki garnków są natomiast wykonywane z jednej lub dwóch warstw metalu. Dodatkowo, na bezpośrednim kontakcie z ogniem czy wysoką temperaturą mogą ucierpieć uchwyty, jeśli są wykonane z tworzywa sztucznego. Stosując się do tych dwóch prostych zasad, możemy mieć pewność że garnki Gerlach otrzymały najlepszą z możliwych opiekę.




Czy wato zdecydować się na dom drewniany?

Do firm, które, na co dzień zajmują się projektowaniem oraz wykonywaniem różnego rodzaju budynków - w tym także budynków mieszkalnych, coraz częściej zgłaszają się klienci, z wyjątkowymi zamówieniami. Są nimi – domy drewniane....

Czy koniecznie trzeba się ubezpieczyć?
Ubezpieczenia na nieprzewidziane zdarzenia w przyszłości to w dzisiejszym świecie coś, bez czego nie da się funkcjonować. Staramy się odnaleźć najkorzystniejsze oferty, przeglądamy liczne zestawienia i liczymy – mamy w końcu takie prawo, by uzyskać jak najatrakcyjniejsze dla nas...
Nowe drzwi do siedziby Kolejarza Stroże
Oferowane w naszym sklepie modele drzwi to ciekawa możliwość wyboru dla wszystkich nabywców. Zainspirowaliśmy się głównie fasonami włoskimi. Design tych drzwi, od lat zadowala naszych użytkowników. To połączenie wytworności z innowacyjnym designem. Włosi są mistrzami takich...